075 - 202 23 62
info@solarzaanstad.nl

Groene daken als duurzame optie

Groene daken zorgen voor meer duurzaamheid, waarbij je gemakkelijk een groenere omgeving creëert. Groene daken gaan jaren langer mee dan daken zonder beplanting. Naast de duurzaamheid van het dak, heeft het nog meer voordelen. Groene daken zijn namelijk beter bestand tegen regen. De planten en mossen nemen het water op waardoor je minder last hebt van wateroverlast. Door het groen van het dak, is het tevens beter beschermd tegen alle weersinvloeden, wat de levensduur van je dak ten goede komt. Daarnaast brengt als het groen van het dak ook meer biodiversiteit met zich mee. Met de juiste planten kun je bijvoorbeeld vlinders aantrekken. Je kunt groene daken dan ook als verlengstuk van je tuin zien. 

Voordelen van groene daken

Groene daken hebben dus veel voordelen. Wanneer je een groen dak gaat aanleggen kun je het bestaande dak tot wel drie keer langer laten meegaan. Groene daken worden dan ook vaak gekozen als duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Groene daken op bitumen daken kan kan de levensduur zelfs verdubbelen! Wanneer je een EPDM dak hebt dan kun je de levensduur tot wel 90 jaar verlengen. Naast de duurzaamheid van het dak, hebben groene daken nog meer voordelen. Groene daken hebben een betere isolerende waarde. Een groen dak zorgt namelijk voor zo’n 15% meer isolatie. Als je veel in een schuur of andere ruimte werkt waar je een groendak op gaat leggen, dan kun je genieten van een meer aangenaam klimaat. Groene daken werken tevens geluidsisolerende en dempen dan ook omgevingsgeluiden.

Positieve bijdrage aan het klimaat

Een groen dak oogt niet alleen ontzettend mooi, maar is zeker ook een goede keuze voor het milieu. Groene daken bestaan uit een volledige bedekking van mos, planten en bloemen. Ze zorgen daardoor voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Daarnaast zorgen de planten op het groene dak voor een verbetering van de luchtkwaliteit door het filteren van fijnstof. Groene daken liggen dus ook bovenop het bestaande dak. Hierdoor is heeft het dak zowel invloed naar buiten als een beschermende functie voor je dak. Het dak is beschermd tegen weersinvloeden zoals regen en zon. Deze weersinvloeden zorgen ervoor dat al het groen op het dak juist in goede conditie is. 

Onderhoud van groene daken 

Het onderhouden van groen daken hoeft niet heel veel moeite en tijd te kosten. In tegenstelling tot de planten in je tuin heeft een groen dak minder onderhoud nodig. Je hoeft niet veel onkruid te wieden of planten bij te snoeien. De plantjes zijn ook goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ook zullen bijen en vlinders naar het dak komen om de plantjes te bestuiven. Hierdoor blijft het dak gezond blijft en zullen de planten zich verspreiden. In de zomer periode zul je wel iets meer aandacht kunnen besteden aan het dak. Je kunt het dak gezond houden door extra te bemesten. Dat kun je net als in je tuin, tussen april en september doen. Als het lange tijden droog blijft kun je daarbij het dak voorzien van wat extra water. 

De hypotheek verhogen of een persoonlijke lening aanvragen voor zonnepanelen

Wanneer men met een lening een woning wilt verbouwen, wordt in de meeste gevallen eerst de bank benaderd waar de hypotheek is opgenomen. Door de hypotheek te verhogen komt er geld vrij om de verbouwing te realiseren. Echter wanneer je snel met je verbouwing wilt beginnen, kun je wel eens in tijdnood komen. Het aanvragen van een dergelijk bouwdepot via de bank waar je hypotheek gevestigd is, is een langdurig traject. Daarbij is het vaak nog niet eens de goedkoopste oplossing. Een persoonlijke lening heeft dezelfde voorwaarden, is sneller te regelen en heeft vaak een lagere rente.

Een persoonlijke lening voor verbouwing of het plaatsen van zonnepanelen

De keuze is enorm als het gaat om het afsluiten van een persoonlijke lening. Er zijn namelijk heel veel kredietverstrekkers die je graag helpen aan een lening voor een verbouwing of het verduurzamen van je woning door middel van het plaatsen van zonnepanelen of woningisolatie bijvoorbeeld. De kunst is het vinden van de juiste kredietverstrekker met de voordeligste optie die het best past bij jouw leendoel. Met deze best ingewikkelde opgave kan Overstappen.nl je perfect helpen. Overstappen.nl is een onafhankelijke website die alle gegevens van diverse kredietverstrekkers heeft verzameld. Wanneer je jouw persoonlijke gegevens invult in de vergelijker op deze website, krijg je een opsomming te zien van de meest passende kredietverstrekkers.

Goedkoop geld lenen voor het plaatsen van zonnepanelen

Zon is gratis, het plaatsen van zonnepanelen helaas niet. Toch kan het je een enorme besparing opleveren op je energierekening wanneer je deze panelen eenmaal op je dak hebt liggen. Met deze besparing kun je makkelijk je lening afbetalen en daarna genieten van een lagere maandlasten en zo meer geld overhouden voor andere leuke dingen. Sommige kredietverstrekkers hebben een speciale groene lening in het leven geroepen. Deze lening is bedoeld om je woning te verduurzamen. De rente van deze lening is aftrekbaar van de belasting. Maar ook een persoonlijke lening heeft dezelfde voorwaarden mits je kunt aantonen dat je het geld gebruikt hebt om bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen.

Wat is nou de goedkoopste lening?

In de regel geldt dat de lening met de laagste rente en de kortste looptijd de goedkoopste is. Echter wanneer het maandbedrag dat je moet betalen om je financiering af te lossen aan de hoge kant is, kun je beter voor een wat langer lopende lening gaan zodat je zeker weet dat je aan je financiële verplichtingen kunt voldoen ten opzichte van de kredietverstrekker. Kun je het maandbedrag tijdens de looptijd namelijk niet meer opbrengen, dan kun je wel eens ernstig in de financiële problemen komen.

Copyright © Solar Zaanstad